viernes, 23 de junio de 2017

Interviu "handmade" cu şi despre Deliciu Mic


Bună,

1) Ana e persoana  minunată din spatele brandului "delicios"... ne împărtăşiţi câteva secrete despre Dvs şi originea brandului, de unde a pornit numele?

“Minunată”! Îți mulțumesc pentru aceste cuvinte frumoase, mă simt ca Alice în Țara Minunilor!

 Ana este persoana care a creat Deliciu Mic, astăzi ajungând un brand de succes și chiar un punct de referință printre artizani, dar în spatele brandului Deliciu Mic de astăzi este o întreagă echipă care contribuie la realizarea acestor minunății.

Deliciu mic a apărut dintr-o simplă joacă de copii când trebuia să merg la ziua de naștere a unei bune prietene și nu știam ce aș putea să îi iau ca să fie mai special așa că m-am gândit să îi creez chiar eu ceva de care sa își aducă aminte cu drag peste ani. Surpriza pe care i-am făcut-o a fost neașteptată, i-a plăcut atât de mult încât m-a rugat să îi mai fac câte ceva pentru prieteni așa că dintr-o joacă am ajuns să creez aceste minunății zi de zi.


Astăzi, când mă uit în urmă, nu am nici un fel de regret. Ana, cea din trecut, trebuia să fie medic stomatolog. Am terminat Facultatea de Stomatologie dar aveam o dorință atât de mare să urmez și cursurile Facultății de Artă, așa că am lăsat halatul de medic deoparte și mi-am urmat visul.

 Consider că în viață, dacă faci ceea ce îți dorești, nu simți nici-o secundă că muncești. Nu contest că meseria de medic nu era una frumoasă sau una pe care nu mi-o doream, dar la mine cred că a plusat foarte mult latura asta artistică a mea și am înclinat să îmi urmez visul.



Astăzi visul meu poartă numele Deliciu Mic. De ce? pentru că multe dintre figurinele pe care noi le creăm par aproape reale, comestibile cum spune majoritatea celor care le-au văzut. Inițial, au crezut că sunt bomboane sau prăjiturele. 


2) Produsele Dvs. sunt unicat sau în serie limitată... povestiţi-ne despre proces?
Produsele noastre sunt și unicat și-n serie limitată. De ce spun unicat? Pentru că atunci când vorbim despre lucruri handmade este aproape imposibil să faci două lucruri identice.


 Chiar dacă ele seamănă, vor fi întotdeauna diferite. Când am pornit la drum cu Deliciu Mic, figurinele noastre arătau cu totul diferit, dar în timp, datorită clienților noștri, am reinventat și upgradat multe dintre creații, am adăugat idei noi, forme și design diferit, am ajuns să lansăm și noi trend-uri, cum ar fi spre exemplu papioanele din pasta polimerică, fiind printre puținii, dacă nu chiar singurii la momentul actual care creăm aceste papioane din pastă polimerică.


 Colierele statement, iarăși sunt niște piese de referință printre artizani, majoritatea colierelor de pe piață fiind din diferite materiale.
 În general noi alegem să venim în abordarea clienților noștri cu lucruri care nu există. De multe ori facem ședințe de brainstorming și ajungem să ne premiem între noi pentru cea mai bună idee pe care o are un membru al echipei.


Din cea mai recentă astfel de ședință, a rezultat reinventarea lumânărilor clasice de botez,  așa cum le știm cu toții, erau fie cu flori fie cu tulle și jucării de pluș atașate sau din diferite materiale. Noi le-am reinventat și le-am dat o nouă abordare care să fie cât mai aproape de tematica botezului și ceea ce își doresc clienții. Au mare avantaj că nu se degradează în timp și pot fi păstrate ca amintire veșnică.


 Sunt produse în serie limitată deoarece nu avem cum să facem aceste figurine în serie foarte mare. Munca depusă la realizarea unei astfel de figurine depinde foarte mult de mărimea și complexitatea sa. Spre exemplu, dacă avem de realizat o figurină care să semene cu o persoană anume, suntem foarte atenți la detalii, la culoarea părului persoanei respective, la forma feței, a nasului etc. , sunt mici detalii pe care dacă le scăpăm din vedere, riscăm să dezamăgim clientul și nu ne dorim absolut deloc acest lucru.


3) Deşi totul indică spre produse comestibile reale, să înţelegem că nu are nici o legătură cu ceea ce creaţi Dvs şi ceilalţi membri ai echipei?

Produsele noastre par reale tocmai datorită faptului că acordăm o atenție foarte mare detaliilor și încercăm ca figurinele pe care noi le creăm să semene foarte mult cu realitatea. 
Fiecare membru al echipei Deliciu Mic lucrează pe rând, la diferite comenzi. Niciodată nu creăm împreună același produs. Sunt și situații când facem acest lucru, spre exemplu dacă avem o comandă de câteva sute sau mii de mărțișoare sau de mărturii pentru un botez și nu ne încadrăm în timp să le terminăm și atunci reunim echipa și facem muncă colectivă. 


De obicei, când un membru al echipei are nevoie de ajutor sau are nevoie de un sfat sau de o altă idee despre cum ar trebui să arate produsul pe care clientul și-l dorește, îl ajutăm. Tocmai de aceea suntem o echipă, dar fiecare dintre noi are o altă viziune și o altă perspectivă asupra figurinelor pe care le realizează.





4) Eu vă cunosc virtual, de mulţi ani, prin intermediul Revistei Atelierul, unde v-au decernat premiul "Artizanul anului 2013" ce ne povestiţi despre ei şi despre premiu?

Premiul " Artizanul Anului 2013 " a fost pentru noi o recunoaștere a valorilor și a muncii noastre și a faptului că suntem apreciați pentru ceea ce facem și nu putem decât să spunem că ne-am bucurat extrem de mult pentru acest premiu, am simțit cu adevărat că munca noastră place și este apreciată de clienții noștri iar acest Premiu este de fapt al tuturor clienților noștri pentru că datorită loro și ideilor pe care ei le-au avut, am reușit să creăm lucruri minunate și să câștigăm acest premiu.

 Colaborarea noastră cu Revista Atelierul este o colaborare de lungă durată și de bun augur, datorită lor și faptului că ne-au susținut, am primit acest premiu.


5) Toţi ne mândrim că suntem reprezentaţi de artizani de valoare precum Dvs,v-a ajutat acest premiu în munca de zi cu zi?

Încununarea succesului cred că este apreciată de fiecare persoană în parte și este o dovadă a calității muncii sale. Acest Premiu ne-a făcut să ne dorim să fim și mai buni și să vrem să facem și mai mult din Deliciu Mic.


 A fost o treaptă către proiectele ce aveau să vină, chiar acum urmează să lansăm o colecție de genți mai specială, genți inspirate de dulciuri, ce par comestibile dar nu sunt. Acest Premiu ne-a dat avânt și aripi și pentru asta vă mulțumim vouă, tuturor celor care ne-ați susținut!


6) Observ că vă plac animalele de companie, ce ne povestiţi despre ele?

Îmi plac enorm de mult animalele, chiar am un cățeluș acasă de care sunt extrem de atașată, face parte din familia noastră. Iubesc atât de mult animalele, încât în urmă cu un an, am luat decizia să nu mai consum absolut deloc carne și nici să port piese sau accesorii vestimentare create din pielea sau blana acestor ființe. Consider că sunt niște suflete care trebuie susținute și prețuite.


7) Ce alte pasiuni cultivaţi în timpul liber, mai răsfoiţi câte o carte din când în când, recomandaţi una în particular?

În general în ultima perioadă, nu prea mai am timp liber. Puținul meu timp liber prefer să mi-l petrec alături de băiețelul meu, Lucas, care acum are 5 ani.

 De obicei mergem în parc sau când avem puțin mai mult timp liber, dăm o fugă la munte sau la mare. Ador marea și soarele, așa că vara aceasta vom profita din plin de zilele acestea frumoase și însorite. Când reușesc să îmi fac mai mult timp și pentru mine, citesc în general foarte multe cărți despre dezvoltare personală și autocunoaștere, psihologie, spiritualitate. 

Sunt domenii de care sunt foarte atrasă și constat de fiecare dată, cu fiecare carte citită, câte puține lucruri știm noi oamenii și câte mai avem de învățat. Vă pot recomanda cu drag acum, o carte care pe mine personal m-a marcat extrem de mult și anume " Oprește-te puțin și privește în jur", o carte scrisă de un călugăr budist, Haemin Sunim.


8) Consideraţi că e multă concurenţă în acest domeniu al creaţiilor handmade sau e spaţiu pentru toţi?

Personal, nu consider că aici este vorba de concurență. Este un domeniu în care dacă ești creativ și vii cu inovații, vei fi apreciat și căutat.

 Este loc pentru oricine atâta timp cât produsele pe care le creează sunt plăcute publicului și apreciate. Spre exemplu, ca și noi, sunt și alți artizani care realizează figurine din pasta polimerică, dar fiecare face ceva diferit. Aici este vorba doar despre gusturile și preferințele clienților și despre ceea ce au nevoie. 

Își doresc o lumânare de botez mai specială, ne aleg pe noi, caută lumânări în ceșcuțe de ceramică, se duc la alt artizan. Cred că este un domeniu care poate fi exploatat foarte mult și care mai are foarte mult să se dezvolte.


9) În ultimii ani sunt de "modă" nunţile-handmade, cum vedeţi acest fenomen?

Oricine visează, ca evenimentele unice din viața sa, să fie deosebite. Atunci îți dorești ca tot universul să conspire la realizarea acestor ocazii speciale și să ai parte de ceva prin care să epatezi, să aduci grandoare și măreție evenimentului în sine.



 Zilnic, vorbesc cu clienți care îmi spun că își doresc ca figurina de pe tortul lor să fie total diferită și ieșită din comun față de cele pe care le-au văzut la nunțile la care au luat parte. Spre exemplu, un mire mi-a cerut să îi realizez o figurină în care viitoarea lui soție să meargă în lesă, de-a bușilea. Sunt de bun augur aceste nunți și evenimente handmade pentru că știi că invitații își vor aduce aminte cu drag peste ani și apreciază munca noastră.


10) Pentru cititorii mei fideli, vă rog să precizaţi unde vă putem contacta pe net pt a face comenzi etc?

Pentru comenzi vă invităm să ne contactați fie pe pagina noastră http://deliciumic.ro/contact , fie prin email la magazin@deliciumic.ro sau prin intermediul paginii noastre de Facebook Deliciu Mic.



Vă urez din suflet mult succes în tot ceea ce vă propuneți și vă mulţumesc frumos pentru interviu!

No hay comentarios:

Publicar un comentario