miércoles, 17 de mayo de 2017

Interviu "handmade" cu şi despre Nicomade.ro





Bună,
1) Cum vă descrieţi, cine e Nicoleta din spatele brandului "Nicomade"?

Sunt o persoană deschisă, dispusă să dau o mână de ajutor atunci când pot.
Iubesc lucrul manual și apreciez oamenii pasionați de ceea ce fac și care se încăpățânează să își realizeze visurile.
Nu am studii în domeniul artei, ci doar pasiune și perseverență pentru ceea ce fac. Iubesc natura și plimbările cu bicicleta, mă bucur de lucrurile mărunte și care dau savoare vieții.
Sunt mereu în mișcare, pe fugă aș putea spune, nu îmi place să am timpi morți în activitatea zilnică, mă simt mult mai bine după o zi aglomerată, în care reușesc să fructific fiecare minut. Tocmai din acest motiv îmi place foarte mult să lucrez și în week-end. Este poate cea mai plăcută perioadă din săptămână din perspectiva lucrului.
 

2) Deşi nu cunosc domeniul polimerului, îmi imaginez că lucrul Dvs e mai mult decât o pasiune pentru a crea aşa obiecte decorative minunate?

Este o pasiune și un mod de a trăi, îmi dă sens vieții și nu m-aș mai imagina făcând altceva. Lutul polimeric îți oferă multe posibilități de prelucrare, după multiple încercări am descoperit că îmi place cel mai mult să îl transform în portrete 2D și 3D, de familie și de animale, păsări.  
Descopăr zilnic ceva nou în prelucarea lui și mă bucură fiecare etapă a procesului.




3) Eu vă cunosc datorită broşei personalizată pentru "Domnul Tic", cum aţi avut această idee?

Ideea mi-a venit din dorința de a o ajuta pe Laura, stăpâna lui Tic, să își publice cărțile. I-am transmis câteva accesorii cu Tic pentru a le oferi celor care urmau să doneze bani pentru tipărariea cărților.
În anul următor am decis să creez câte un portret personalizat pentru fiecare donator care avea un animal de companie. Astfel am ajuns să realizez tot felul de rase de câini și pisici, și mi-am dat seama că îmi place foarte mult.


4) Cum vă împăcaţi cu timpul, mai ales că obiectele create de Dvs sunt foarte minuţioase şi bine perfecţionate?

Mulțumesc mult pentru aprecieri! Timpul este într-adevăr mai mereu insuficient. De fiecare dată mi-aș dori să petrec puțin mai mult timp în crearea unui obiect. Dar trebuie cumva să găsesc un echilibru între cât mi-aș dori să petrec asupra lui și cât timp am la dispoziție pentru asta.


5) Revista Atelierul v-a decernat premiul "Artizanul anului 2015" (şi pe bună dreptate, părerea mea şi a celor ce v-au votat), datorită creativitătii, pasiunii şi originalităţii brandului Dvs, de ce aţi decis să vă înscrieţi la această competiţie?

Făcând parte din comunitatea creativă a României, am fost curioasă să aflu cum îmi sunt percepute creațiile de către cei care nu mi-au fost neapărat clienți.
A fost o surpriză plăcută și neașteptată, pentru că sunt o mulțime de oameni talentați, creativi și muncitori în România.
 

6) Produsele Dvs in 3 D, sunt create 100% manual, vă rugăm să ne explicaţi puţin procesul!

Totul pornește de la câteva bucăți de lut divers colorat, pe care încep să le îmbin și să le modelez, în funcție de ceea ce trebuie să creez. Dacă vreau să reproduc un animal de companie, de exemplu,  mă folosesc de câteva fotografii ale acestuia din mai multe unghiuri, și, în funcție de trăsăturile acestuia, adaug pe rând straturi de lut monocolor, până când obțin formă dorită. Apoi adaug și petele de culoare tot din lut (nu este pictat niciun detaliu) așa încât să semene cu animăluțul din fotografii.  După finalizarea modelatului, trece la etapa finală, de coacere.


7) Vă place lecturatul, mai aveţi timp şi de o carte bună?

Îmi place să citesc, nu reușesc atât de mult pe cât mi-aș dori, dar atunci când o fac, încerc să mă documentez tot pe teme care au legătură cu pasiunea mea. Uneori se mai strecoară și câte o carte de beletristică.  
Aproape zilnic ascult podcast-uri sau audiobook-uri, căci îmi permit să muncesc în același timp.


8) Ce credeţi despre tinerii de azi? Se străduiesc îndeajuns să-şi creeze propriul drum în viaţă sau aşteaptă totul  "mură-n gură" ?

Nu pot generaliza, dar cei cu care mai iau contact sunt persoane care și-au luat viața în piept mult mai devreme decât am făcut-o eu, și îi apreciez foarte mult pentru asta. Sunt mult mai dezinvolți față de cum eram eu la vârsta lor, cum sunt eu chiar și acum, și cred că au mult de câștigat prin asta.


9) Povestiţi-ne  dacă mai aveţi şi alte hobby-uri?

Îmi place să fac mișcare aproape zilnic, mai cos din când în când și mi-aș dori să pot merge mai des pe bicicletă, dar, din păcate, Bucureștiul nu este un oraș atât de prietenos cu bicicliștii.


10) Unde vă pot găsi pe internet toţi cei interesaţi de creaţiile Dvs?

Sunt de găsit în câteva locuri. În primul rând,a pe site-ul personal ( http://nicomade.me/ ), iar de acolo sunteți direcționați către rețelele de socializare pe care sunt prezentă. În principiu, cel mai des mă găsiți pe Facebook (ca @Nicomade si @nicomade.ro ) sau pe Instagram (ca @nicomade.me).

  Nicoleta
~ creator of happy things @ Nicomade ~


Mulţumesc frumos pentru interviu!

No hay comentarios:

Publicar un comentario