jueves, 17 de noviembre de 2016

Recenzie "Vederea" de Leah Fleming

Recenzie THE POSTCARD de Leah Fleming
In Adelaide - Australia in 2002, Melissa afla de la tatal ei (Lew Boyd), in spital.....pe patul de moarte.....ca i-ar placea ca ea sa afle cine e el in realitate. El ii cere scuze ca n-a fost alaturi de ea.....ca e mindru de tot ceea ce a realizat si de vocea ei. Ii povesteste ca Granny Boyd in realitate nu e mama lui....isi aminteste ca dupa razboi venea cu un vapor din Anglia.....nu-si aminteste nimic din acele timpuri.O roaga sa-i promita ca va merge sa vada pe avocatul lui,Harry Webster caruia i-a lasat toate amintirile din trecutul lui misterios gasite ascunse in casa "parintilor". El spera ca ea sa mearga-n Anglia si sa caute pe adevarata lui mama de care-si aminteste ca a venit o data de mic sa-l vada apoi nu s-a mai intors.
Melissa acum ramine orfana de amindoi parinti dupa ce mama i-a murit intr-un accident de masina.Viata ei continua si trec altre 3 sapt intre a lua in serios povestea tatalui si a deschide cutia ce i-a incredintat avocatul. In ea gaseste o vedere "de la mamii catre Desmond",o poza invechiata de timp unde apare un satuc aproape de un lac, o medalie de razboi si o scrisoare a tatalui ei. Apoi are momente cind vrea sa arunce totul la gunoi dar crede ca destinul are alte planuri pt ea.
Totul se invirte in jurul lui Phoebe Faye si Dalradnor Lodge unde creste Caroline (Callie) crezind ca e nepoata lui Phoebe cind in realitate e fiica ei. Phoebe e o actrita ce calatoreste prin toata lumea cu teatrul si-i trimite multe vederi lui Callie. Arthur Seton-Ross e adevaratul tata al lui Callie dar moare-n razboi si nu apuca sa se casatoreasca cu Phoebe asa cum promisese. Callie creste in Scotia printre animale,departe de preocupari si de realitatea de zi cu zi......Phoebe are in minte sa-i zica tot adevarul intr-o zi cind va mai creste dar nu apuca pt ca destinul ii rezerva alte surprize. Callie cauta pe un frate de al lui Phoebe in ascuns si acesta ii destainuie ca-n realitate ea e fiica lui Phoebe si nu a lui Joe si Beryl cum ii zisese matusa Phoebe. De atunci ea se supara rau de tot cu Phoebe si nu-i iarta aceste minciuni.
Callie cunoaste pe Louis-Ferrand Van Grooten in castelul parintilor lui in Brussel (West Flanders) unde ea e internata impreuna cu alte colege sa studieze in '33-'34. Deja simte o atractie fatala pt el dar mama lui (Contesa Van Grooten) il trimite departe pt ca nu cumva sa se indragosteasca de o fata care nu-i la inaltimea lui....fara un titlu nobiliar.

Phoebe o roaga pe Callie sa le ajute cu scoala de dans Gibbons cind Maisie se imbolnaveste de cancer.....intre timp intilneste pe Toby Lloyd-Jones care o invita la dans in Club 400.
 El aprofita de inocenta ei si fug impreuna in Egipt. Phoebe nu e de acord cu aceasta relatie dar accepta faptul implinit cind gaseste un bilet de adio de la Callie.
 Incet incet Toby se demonstreaza ca nu e un mare "Broker" cum credea Callie ci se foloseste de ea ca sa capteze persoane din Inalta Societate care sa investeasca-n Cairo in plus cumpara pina si verighetele din banii ei......se casatoresc in ascuns in vapor dar mai tirziu se va dovedii ca nu e legal. In Cairo se instaleaza intr-un bungalow in stil european,dintre cei ce construieste Toby. Acolo Callie isi face noi prieteni,pe Monica si Ken care o invita la villa lor din Alexandria unde destinul are o carte ascunsa pt ea.....il intilneste din nou pe Ferrand si se dezlantuie "iubirea ascunsa" mai ales cind isi da seama ca intre ea si Toby nu era nimic.....el uraste copiii si sta mereu departe de ea in calatorii de afaceri.
 Intr-o zi ii apare politia la usa si descopera 3 ani de minciuni cu Toby....ei ii indica sa-si angajeze un avocat pt ca e si ea implicata-n afacerile ilegale ale sotului ei.
Callie se intoarce la Dalradnor Lodge cu un fiu nou nascut pe care-l numeste Desmond......Phoebe e tare bucuroasa de nepotul ei.....Callie angajeaza pe Jessie Dixon(fiica unui fermier) ca dadaca a lui Desmond dar aceasta aprofita cind Callie e prinsa in razboi un face de spioana si inchisa-n puscarie de nemti si il duce la unchiu Bob in Australia unde-i schimba numele si nimeni nu va mai stie ca el e in realitate Desmond.

Callie e prizoniera timp de 9 luni in St.Gilles din Bruxelles unde e inregistrata  cu numele de Charlotte.....capturata de nazisti si tinuta intr-un cimp de concentratie........evadeaza impreuna cu alte prizoniere si se trezeste in conventul Spital St.Elisabeth fiind tare bolnava.....ii zic ca razboiul s-a sfirsit dar ea nu-si aminteste pt un lung period de timp cine e. In noiembrie isi aminteste de Desmond si le scrie o vedere: "mama e bine si vine la tine" dar aceasta nu va ajunge niciodata la destinatie pt ca vandalii arunca peste tot corespondenta postii din Leipzig de unde ea trimite vederea.

Phoebe se bucura tare cind se intoarce Callie acasa dar nu reuseste sa-i ascunda ca Jessie a luat pe Desmond cu ea in Australia crezind ca Callie e moarta si-n plus Phoebe are crize grave de sanatate. 

La Castelul Van Grooten, Callie gaseste pe Karel unul din fratii lui Ferrand care se bucura sa auda ca are un nepotel de 7 ani.....din pacate Ferrand e mort fara sa stie ca a avut un fiu si pare ca a fost inchis in aceeasi puscarie cu Callie (ce crunt e destinul.....ii desparteau doar peretii).
Sper sa va captureze aceasta carte cum a facut cu mine.......razboiul din pacate a facut mult rau tuturor..........toti ne dorim sa traim in pace.......fara razboaie.......speram ca acestea sa apartina pt totdeauna trecutului.

Reuseste Callie sa supravietuiasca pina sa se reintilneasca cu Melissa,nepoata ei??????

Reuseste Melissa sa reuneasca toate "vederile" trecutului familiei ??????

No hay comentarios:

Publicar un comentario