domingo, 28 de enero de 2018

Doamna și nelegiuitul by Lorraine Heath




„Inocenta Angela Bainbridge știe că visele ei, despre o nuntă ca-n basme și despre îmbrățișările pasionale ale unui bărbat , nu se vor adeveri niciodată. Așa că atunci când a fost răpită de celebrul bandit Lee Raven, este ea înnebunită de furie pe de o parte, dar pe de altă parte se simte și… atrasă de el, în mod inexplicabil. Ea știe că acest bărbat are multe crime la activ, dar poate că le-a comis doar pentru a-și proteja familia? Așa că refuză să creadă că nu se întrevede niciun viitor pentru ei.


Lee Raven e conștient că e un proscris, dar frumoasa și dulcea Angela trezește în el dorințe și chiar vise de viitor, care diferă ca de la cer la pământ de viața lui de acum. El va lupta din răsputeri pentru ca Angela să nu-i descopere trecutul ascuns.
Dar cum s-o descurajeze, atunci când ea-i oferă pe tavă inima ei pură, în timp ce el e un păcătos, care nu are ce să-i dăruiască în schimb? Angela Bainbridge este fiica lui Jessye (și a lui Harrison), eroina și eroul din romanul Never love a cowboy (din Seria Rogues in Texas).”
 

sábado, 27 de enero de 2018

despre Holocaust


Între 1941 și 1945, evreii au fost uciși sistematic într-un genocid, parte a unui eveniment mai mare care a cuprins persecuția și uciderea altor popoare europene. 

Sub coordonarea SS, cu îndrumări din partea conducerii Partidului Nazist, toate ramurile birocrației de stat a Germaniei au fost implicate în logistica și în punerea în aplicare a acestei crime în masă. Uciderile au fost comise în toată Europa ocupată de germani⁠ precum și în Germania Nazistă propriu-zisă și în teritoriile controlate de aliații acesteia. Circa 42.500 de centre de detenție au fost utilizate la concentrarea victimelor în scopul comiterii de încălcări flagrante ale drepturilor omului. Peste 200.000 de oameni se estimează că au comis crime asociate Holocaustului⁠
Andra e Tati sono nel blocco dei bambini di Auschwitz.
Hanno quattro e sei anni.
La mamma le raggiunge per portare loro un pezzo di pane. La stella di Andra e Tati è il primo cartone europeo realizzato in Europa sul tema della Shoah e racconta la storia vera delle sorelline Bucci: Alessandra e Tatiana sono tra i pochissimi bambini sopravvissuti ai campi di sterminio.


Le prime immagini del cartone, lungo ventisei minuti, sono state mostrate alla presentazione del palinsesto Rai per la Giornata della Memoria, che prevederà numerosi appuntamenti, a partire da uno speciale di Uno Mattina.
Ogni canale Rai dedicherà numerosi approfondimenti alla Shoah, come Quante storie di Corrado Augias oggi (26 gennaio – NdR) alle 12.45 su Rai3, il film Austerlitz, alle 2 nella notte tra sabato e domenica; il 27 in prima serata Rai1 trasmetterà il film Il labirinto del silenzio, con la regia di Giulio Ricciardelli.

L’anteprima del cartoon “La stella di Andra e Tati” sarà a Torino in aprile a Cartoons on the bay, poi in onda su Rai Gulp e utilizzato nelle scuole come materiale didattico.
E sarà poi trasmesso anche a Repubblica delle idee a giugno.
Il 27 gennaio sempre in occasione della Giornata della Memoria Tutto davanti a questi occhi di Walter Veltroni sarà trasmesso su Sky, Rai3, Iris, La7. Sarà possibile vederlo anche su Repubblica.it dalle 21 di sabato 27.
Il film racconta l’Olocausto attraverso la testimonianza di Sami Modiano, uno dei pochi sopravvissuti al campo di Birkenau. Modiano fu deportato da Rodi a 13 anni con il padre e la sorella.
I suoi morirono e lui restò solo.
Sami racconta la decisione del padre di lasciarsi morire e di come lui, ormai ridotto pelle e ossa, superò la marcia della morte: «Sono soddisfatto di quello che sto facendo.
Se non avessi avuto riscontro positivo mi sarei fermato, ma i ragazzi devono sapere».

jueves, 25 de enero de 2018

Îndrăgostindu-mă de Rachel de Nora Roberts



Zackary Muldoon, fost marinar care s-a mutat în Manhattan unde deține un bar, are probleme cu fratele mai mic. Acesta a ajuns în fața Legii.

Rachel a fost numită din oficiu avocatul lui Nicholas. Zackary nu știe dacă să aibă încredere în frumoasa și tânăra fată. Nicholas a fost prins în flagrant când încerca să comită un jaf chiar de fratele ei, polițistul Alexi.


Rachel, desemnată de tribunal să se ocupe de caz, încearcă în zadar să-l facă să spună cine au fost complicii lui, pentru a primi o pedeapsă mai ușoară. Zack vrea să facă tot ce este posibil pentru a-l scăpa pe Nicholas de închisoare.

Reușește să-l scoată pe cauțiune și-l ia sub tutela lui. Cei doi frați trebuie să treacă peste neînțelegeri și să aibă din nou încredere unul în celălalt.


Rachel încearcă să reziste atracției irezistibile pe care o simte pentru fratele clientului său. Însă înfocatul irlandez nu-i dă nicio șansă ucrainiencei, care îl tulbură cum nu a făcut-o altă femeie…


Chiamarsi Stanislaski, appartenere a quella prestigiosa famiglia di origine russa è motivo di orgoglio e comporta regole precise da rispettare. Rachel Stanislaski è un avvocato brillante, preparato e agguerrito. Accetta ogni caso con entusiasmo, mettendosi immediatamente al lavoro. Il suo obiettivo è vincere, sempre.


La sua grinta nasconde un'intensa femminilità, il suo sguardo è seducente e conquista tutti, dal giudice alla giuria più intransigente. Prima o poi, però, verrà anche per lei il momento di essere conquistata. Serie "Gli Stanislaski" - Vol. 3

anniversario Virginia Woolf



Virginia Woolf (nume original: Adeline Virginia Stephen, n. 25 ianuarie 1882, , Londrad. 28 martie 1941) a fost o scriitoare engleză, eseistă, feministă, editoare şi scriitoare de poveşti, cunoscută drept una dintre figurile moderniste literare de frunte ale secolului al XX-lea.


În perioada interbelică, Virginia Woolf a fost o personalitate marcantă în societatea literară din Londra şi membru al Grupului Bloomsbury. Operele ei cele mai renumite includ: Doamna Dalloway(1925), Spre far (1927), Orlando (1928) şi eseul de dimensiunea unei cărţi A Room of One's Own (1929), cu faimosul său dicton: "O femeie trebuie să dispună de bani şi de o cameră separată, dacă vrea să scrie ficţiune".


Woolf este considerată drept una dintre cei mai mari inovatori ai limbii engleze. În operele sale, ea a experimentat atât cu fluxul conştiinţei şi cu motivele psihologice cît şi cu cele emoţionale ale personajelor. Reputaţia lui Woolf a decăzut brusc dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, însă poziţia ei eminentă a fost restabilită odată cu valul de critică literară feministă din anii 1970.


Talentul de scriitoare a Virginiei Woolf a tins să umbrească puterea sa centrală: Woolf după cum se poate demonstra este cea mai lirică romancieră în limba engleză. Romanele ei sînt foarte experimentale: o naraţiune, deseori lipsită de acţiune şi destul de ordinară, este refractată -şi uneori aproape dispersată -în conştiinţa receptivă a personajelor. Lirismul intens şi desăvîrşirea stilistică se contopesc pentru a crea un univers supraîncarcat de imagini auditive şi vizuale.
Intensitatea viziunii poetice a Virginiei Woolf elevează cotidianul, uneori banalul spaţiu- deseori mediul de război - a celor mai multe romane ale sale. 


De exemplu, Doamna Dalloway(1925) se bazează pe eforturile Clarissei Dalloway, o doamnă din societatea înaltă între două vîrste, să organizeze o petrecere, în momentul în care viaţa ei se compară cu cea a lui Septimus Warren Smith, un veteran din clasa muncitoare care revenise de la Primul Război Mondial, purtînd răni psihologice adînci.


Spre far (1927) descrie două zile la distanţă de zece ani. Subiectul are la bază anticiparea familiei Ramsay a unei excursii spre far şi reflecţia ulterioară despre aceasta, precum şi tensiunile familiale adiacente. Una din temele principale ale romanului o constituie zbuciumul procesului creativ pe care pictoriţa Lily Briscoe îl suportă atunci cînd încearcă sa picteze în mijlocul dramei familiale. Romanul este de asemenea o meditaţie despre soarta oamenilor care alcătuiesc o naţiune în mijlocul războiului, şi despre cei care au peirdut pe cineva drag în război. De asemenea, romanul studiază trecerea timpului, şi cum femeile sunt forţate de către societate să le permite bărbaţilor să le consume echilibrul emoţional.



Orlando (1928) este de o altă calitate comparativ cu toate celelalte romane ale Virginiei Woolf, aşa cum sugerează şi subtitlul: "O biografie". El încearcă să zugrăvească caracterul unei persoane reale, şi este dedicat lui Vita Sackville-West. El are menirea să o consoleze pe Vita, pentru faptul că s-a născut fată şi pentru pierderea casei familiale, deşi prezintă de asemenea o tratare satirică a vieţii şi a operei sale. În Orlando, mijloacele de exprimare ale biografilor istorici sunt ridiculizate; personajul unui biograf pompos este creat pentru a-l lua în rîs.

Valurile (1931) este povestea unui grup de şase prieteni ale căror meditaţii, care corespund mai mult unor recitative decît monologuri interioare propriu-zise, creează o atmosfera ondulatorie care se aseamănă mai mult cu un poem în proză decît cu un roman scris în jurul unei intrigi.



Ultima ei lucrare, Between the Acts (1941) face o totalizare şi amplifică preocupările majore ale lui Woolf: transformarea vieţii prin artă, ambivalenţă sexuală şi meditaţiile la tema trecerii timpului şi a vieţii, prezentate simultan în degradare şi reînnoire - toate plasate într-o naraţiune puternic fantezistă şi simbolică care cuprinde aproape întreaga istorie engleză. Această carte este cea mai lirică din toate operele ei, nu numai în plan sentimental, dar şi în cel stilistic, fiind în cea mai mare parte scrisă în versuri.



Operele ei au fost traduse în mai mult de 50 de limbi, de scriitori de talia lui Jorge Luis Borges şi Marguerite Yourcenar.

viernes, 19 de enero de 2018

eu cu Dino

HiperDino e un lanţ de supermercaturi în Insulele Canare.

Vă place creaţia mea?... reprezintă insigna lor stil handmade dar nu ştiu care e povestea ei... mi-ar plăcea să o aflu... de ce au folosit pe "Dino" şi de ce are culoarea verde?...care e părerea voastră??????
O zi minunată vă doresc!!!


#handmade #Dino #Hiperdino




"Regreso a Irlanda" de Jojo Moyes



Tres mujeres, tres generaciones y un abismo enrome entre cada una de ellas. Kate, hija de Joy y madre de Sabine, se fue de Irlanda por la mala relación que tenía con sus padres cuando se quedó embarazada de Sabine y desde entonces no ha visto a sus padres. Sus relaciones amorosas no han sido perfectas y, con la mala suerte que ha tenido junto a las malas decisiones, está de nuevo en una ruptura. 



Para que Sabine no sufra la separación de nuevo, envía a su hija a Irlanda al rancho de sus padres. Sabine, dolida por las decisiones de su madre y por alejarla de su vida en Londres, irá cogiendo resentimiento hacia su madre por enviarla con unos abuelos que son desconocidos para ella. Joy acepta a su nieta, pero al no haber actuado nunca como abuela, se sentirá incómoda y distante con ella. Este libro trata sobre el amor, pero quizá el tema más importante sea la relación madres e hijas. El abismo entre las tres mujeres parece insalvable y poco a poco vemos como se creó el abismo y si hay salvación para la relación entre ellas. 

El amor también tiene mucha importancia, como en todos los libros de Jojo. La búsqueda del amor, las malas decisiones, las desilusiones... 
Ha sido un libro entretenido, interesante y muy tierno en algunas ocasiones. 


Los personajes me han gustado mucho en general, quizá haya habido alguno que no me haya convencido pero Joy fue quizá la sorpresa de la novela. Una historia de relaciones familiares, secretos, amor y desamor con una ambientación preciosa donde los caballos también tendrán su parte fundamental en la historia.

jueves, 18 de enero de 2018

născut A.A.Milne


Azi s-a născut A.A.Milne , creatorul lui Winnie The Pooh....multumesc Dorina Dănilă ca mi-ai adus aminte...deci vă arăt doar 2 personaje create handmade de mine....mai am de completat gasca....sper cat de curind
O seară frumoasă vă doresc!



Printre cele mai importante lecții de la Winnie The Pooh se numără și cum să ai de-a face cu absența cuiva apropiat și cum să îți iei la revedere. „Dacă va veni o zi în care nu vom mai putea fi împreună, păstrează-mă în inima ta, voi fi acolo pentru totdeauna”. Despărțirea e un alt concept atât de minunat abordat în cărțile pentru copii: „cât de norocos sunt să am pe cineva căruia îmi este atât de greu să îi spun la revedere”. Nu e o perspectivă cu totul nouă și mult mai liniştitoare, blândă precum un pansament pus pe suflet?


Una dintre cele mai frumoase povețe servite de seria de autor A.A. Milne se referă la perspectiva pe care o avem asupra unei noi zile. Cine e mai potrivit pentru a ne învăța cum să întâmpinăm o nouă zi decât Winnie și Piglet cel roz și drăgălaș? Atunci când Piglet îl întreabă pe Winnie care este primul lucru pe care și-l spune dimineața, la trezire, iar ursuleţul îi răspunde „ce e la micul-dejun”, prietenul său își oferă propria variantă: „eu mă întreb: oare prin ce peripeții captivante voi trece azi?”. Ultima replică a lui Winnie completează perfect acest schimb de idei: „e același lucru”, meditează, demonstrându-ne că nu avem nevoie de mare lucru pentru a fi fericiți în fiecare zi.


Cea mai valoroasă lecție a lui Winnie The Pooh nu e rostită direct, prin cuvintele sale, ci e inefabil subliniată în întreaga operă: toți copiii au nevoie de prieteni loiali și bine intenționați precum Winnie The Pooh și amicii săi. Și nu numai ei! Oricare ar fi numărul de ani care îți este înscris în buletin, la un moment dat va fi musai să te reîntorci, chiar și preț de câteva clipe, la universul colorat al cărților pe care le iubeai când erai mic. Îl vei regăsi pe Winnie neschimbat, gata să te iubească în orice condiții.


despre "Nadia" de Ioan Chirila




Nadia a fost cel mai mare boom din istoria gimnasticii. Si nu atat prin faptul ca a facut de ras omputerul de la Montreal, care nu prevazuse decarii ei de glorie, cat pentru alura ei de printesa. 


Cu Nadia se incheie "epoca printesei". 
Nimic incrancenat, totul zambet, gratie si o hlamida regala invizibila. Nadia a fost un moment unic in povestea gimnasticii. Cu ea se incheie epoca de vis a gimnasticii.


 Tot ce urmeaza sunt mici capodopere tehnice carora le lipseste insa farmecul inegalabil al fetei din Onesti. 



Ioan Chirila was born on the 25th of October 1925 in Ismail, a city in Southern Besserabia, now a territory of Ukraine. When he was 15 he moved, along with his family to Brăila, Romania, following the taking of Besserabia by the Soviet Union. He then moved to Bucharest and graduated from the Law School of the University of Bucharest. He became interested in sports from an early age, playing football at ‘Cetatea Ismail’ and ‘Dacia Galaţi’ as well as volleyball and tennis during university.

He started writing for ‘Sportul Popular’ in 1951 and became a radio sports commentator in the 70s. After the Romanian Revolution he became CEO of ‘Gazeta Sporturilor’ and senior editor of ‘Pro Sport’.

He died on the 21st of November 1999. 

He is regarded as Romania’s greatest sports writer and journalist. He was a very prolific writer, writing more than twenty seven books and hundreds of newspaper articles in thirty four years. 

Calendar handmade ianuarie 2018




martes, 2 de enero de 2018

la o cafeluţă cu Lupii trecutului.Sofia



Ajuns aproape la vârsta de 40 de ani, Fabian începe să se întrebe ce este fericirea, încearcă să se găsească pe sine. 
Și se găsește. 
În brațele Sofiei, o tânără de 23 de ani care a apărut în viața lui ca o tornadă, răsturnându-l cu totul, făcându-l să cunoască iubirea adevărată.


Dar cine e Sofia cu adevărat? De ce e tăcută și misterioasă, creând un zid de secrete între ea și Fabian? 

Mintea bărbatului este împăienjenită de întrebări cărora nu le găsește răspuns, dar și de vinovăția care se resimte constant. 


Deși o iubește pe Sofia, faptul că este încă însurat cu Carina îl face să se simtă doar un al individ jalnic, patetic, ca toți ceilalți.



Un roman psihologic care te ţine cu sufletul la gură. 


O poveste de dragoste care produce tornade de sentimente în adâncul sufletului, uragane ce se dezlănţuie în tine, fulgere şi trăsnete ce te străpung din cap până în picioare, resimţind undele de şoc pe care ţi le cauzează de fiecare dată când priveşti spre trecut.