jueves, 16 de marzo de 2017

Recenzie Floarea Deşertului de Waris Dirie şi Cathleen Miller


Acesta e primul an în care particip la diverse Provocări pt a citii cât mai multe cărţi dar nu prea reuşesc să ţin pasul cu lista originală. 


Azi am sărit direct la numărul 8 din "Reading Challenge 2017" al blogului Recenzii Cărţi Bune


Recenzie Floarea Deşertului de Waris Dirie şi Cathleen Miller


Această carte este autobiografia super-modelului de famă internaţională Waris Dirie.Toate evenimentele sunt autentice, bazate pe amintirile ei.E o poveste adevărată şi extraordinară ecranizată în 2009.Waris s-a născut într-o familie de nomazi din Somalia.Ei practicau obiceiuri precum căsătoriile aranjate şi mutilarea genitală a femeii.


Pt a nu fii forţată să se căsătorească, Waris fuge de acasă la 13 ani.A traversat singură periculosul deşert somalez pt a ajunge la rudele ei în Mogadiscio.Ea supravieţuieşte unor tentative de viol şi alte violenţe.Ajunge la Londra,la unchiul său unde lucrează ca menajeră deşii e analfabetă şi săracă,luptă din greu pt a învăţa să scrie şi să citească.

Datorită frumuseţii ei izbitoare,e remarcată de un fotograf şi se lansează în cariera de manechin. În urma unei întorsături spectaculoase a vieţii, devine un model de renume mondial.


Astăzi Waris Dirie, în calitate de Ambasador ONU pt drepturile omului, călătoreşte prin lume militând pt drepturile femeilor în Africa.Ulterior a înfiinţat şi o fundaţie numită "Desert Flower" şi luptă pt eliminarea mutilării genitale feminine fiind prima femeie africană care a avut curajul să vorbească în public despre această oribilă "tradiţie".

Filmul "Floarea Deşertului" este autoportretul unei femei frumoase şi independente cu un suflet la fel de minunat precum întreaga ei carieră.

Recomand din suflet cartea, e plină de emoţii de nedescris şi pune cititoarele pe gânduri.Asociez suferinţele femeilor din acest roman cu cele ale altor protagoniste din romanul "Floare de Zăpadă şi evantaiul secret" de Lisa See.

No hay comentarios:

Publicar un comentario