viernes, 3 de febrero de 2017

Recomandarile lunii indragostitilor


1) "Regii timpului" de  Laura Nureldin

Ce ai face daca cel mai bun prieten al tau te-ar trimite din greseala cu o masina a timpului fix in Persia antica, iar acolo ai fi imediat rapita de eunuci ai haremului maretului Xerxes?

 Sau daca viata ti-ar fi pusa in pericol de nenumarate intrigi de palat intr-o societate unde femeia este supusa barbatului prin traditie? Sau daca ar trebui sa iei de sot un rege pe care deja il cunosti din manualele de istorie, dar caruia trebuie sa ii explici ca un telefon nu inseamna sa vorbesti cu spiritele, automobilele nu sunt care ale zeilor, iar vasul de toaleta este un accesoriu foarte util? 

Tinerei Mora, un normal locuitor al Los Angeles-ului din zilele noastre, iata ca, din intamplare, chiar i se petrec toate acestea. Si nu dispera, pentru ca stie ca propria ei personalitate este mai puternica decat niste hopuri banale precum obligatoriile calatorii zilnice intre milenii, asasinate pe banda rulanta sau socuri culturale de ambele parti.
 Nu dispera pentru ca este o femeie hotarata, pragmatica, cu umor, dar si… indragostita. Iar dragostea cere sacrificii, nu? Chiar daca ajungi Regina.




2)"Scenariu pt dragoste" de Ana Damian

Plasată în epoca interbelică, superba poveste de dragoste 

dintre Andrei, un tânăr cu o istorie familială complicată, şi 

Smaranda, prinţesa Basarabiei, aduce în sufletul cititorilor 

parfumul romantic al vremurilor de altădată.




3)"Atingerea dragostei" de Eloisa James



Linnet Berry Thrynne este o domnisoara incantatoare. Aventura ei cu printul Frederick Augustus, trecutul scandalos al mamei si alegerea unei vestimentatii cel putin nepotrivite la ultimul bal o transforma, insa, in ochii tuturor, intr-o femeie usoara.

Piers Yelverton, conte de Marchant, traieste intr-un castel din Wales si se zvoneste ca este atat de nesuferit, incat nu-i poate sta nimeni in preajma. Se mai spune ca o rana din trecut l-a lasat pe conte imun la farmecele oricarei femei. Dar Linnet nu este orice femeie. Frumusetea ei, farmecul si inteligenta i-au adus la picioare un print. Din prima clipa in care privirile lor se intalnesc, Linnet este sigura ca scopul ei nu va fi deloc greu de atins. Va imblanzi cu siguranta „bestia”! Dar ce pret va avea atingerea dragostei?


4) "Fata din Nazaret" de Petru Popescu


In plina criza a Imperiului, Augustus trimite un tanar spion roman in Iudeea sa descopere un semn al puterii sale de inspiratie divina. Ascunzandu-si numele adevarat, Pilat din Pont cauta in desert un miracol dumnezeiesc. Din clipa in care o cunoaste pe rapitoarea Mariamne, el simte ca se afla in prezenta unei persoane cu puteri magice.
Viguroasa, spirituala si fermecatoare la cei 17 ani, Mariamne este o fata ca oricare alta de varsta ei: plina de pasiuni si slabiciuni, dar si priceputa in traditiile mistice ale evreilor? Un teritoriu care depaseste puterea de intelegere a romanilor. Tanarul Pilat este convins de personalitatea puternica a Mariamnei. Aflata pe punctul de a inflori in toata feminitatea ei, fata este pregatita sa-si traiasca iubirea vietii si sa se impartaseasca din miracolul divin.
Plin de un realism dublat de misticism, romanul Fata din Nazaret reconstituie decorul fascinant al lumii biblice. Este povestea de iubire a unei fete frumoase, naive si, totusi, complicate, care farmeca pe toata lumea? Inclusiv pe Dumnezeu? Cu simplitatea sufletului ei si al carei destin este pe cale sa influenteze definitiv civilizatia umana.


5)"Puterea Dragostei" de Deborah Smith
Kat il considera deosebit de frumos pe acest tip istet,cu mustata irezistibila,un barbat care reuseste s-o faca pe Kat sa tanjeasca dupa o familie si dupa o casa pe care nu le-a avut nicicand.Nathan venise la Gold Ridge,Georgia,ca sa se razbune,dar,inainte de a-si indeplini misiunea,o va invata pe Kat ce inseamna iubirea.O va face pe diavolita frumoasa sa uite pe oricine a atins-o inainte...


6)"Povestile unei inimi" de Diana Florina Cosmin
Experientele din aceasta carte seamana cu un oracol completat cu sinceritate si cu migala de catre o prietena buna pe care n-o cunosti decat din vedere, dar care cauta acelasi lucru ca tine: dragostea. Citindu-i raspunsurile (si gandurile), vei afla mai multe despre tine, dar si adevarul fundamental al iubirii: nu ajungi sa imbatranesti decat alaturi de barbatul cu care ti se potrivesc… povestile.


7)"Dragoste virtuala" de Daniel Glattauer

Povestea dintre Leo Like si Emmi Rothner incepe de la un e-mail prin care Emmi solicita anularea abonamentului la o revista. Insa scrie gresit adresa destinatarului si mesajul ei ajunge la Leo, care, politicos, ii raspunde, amuzandu-se pe seama tonului ei protocolar. Emmi ii scrie, la randul sau. Sunt suficiente cateva scurte schimburi de mesaje si cei doi isi dau seama ca sunt atrasi unul de celalalt. In scurt timp, ajung sa flirteze, sa-si faca marturisiri si sa-si impartaseasca secretele si dorintele cele mai intime. Tensiunea erotica se acumuleaza si pare doar o chestiune de timp pana ca Leo si Emmi sa se intalneasca in persoana. Insa amana intruna momentul: perspectiva de a se cunoaste personal ii entuziasmeaza si ii nelinisteste totodata. In plus, Emmi are o casnicie fericita. Oare ceea ce simte unul pentru altul va rezista unei intalniri reale?


8."Iubire la imperfect" de Camilla Baresani
Ce-i impinge pe doi necunoscuti unul in bratele celuilalt? Si mai ales ce ii poate tine legati? Stefano, un italian senzual, cu un aer de "pusti imbatranit", si Galia, o frumoasa rusoaica, se intalnesc intr-un hotel elegant din Milano. Si, ca intr-o celebra povestire de Cehov, atat este de ajuns pentru a incepe o iubire pasionala. 
 Curand devine o relatie la distanta intre doua fiinte profunde si contradictorii, pe care scriitoarea le filtreaza prin lumina riguroasa a analizei interioare.


9)"Slam din dragoste pentru Layken" de Colleen Hoover
 Dupa moartea neasteptata a tatalui ei, Layken, de optsprezece ani, ramane singurul punct de sprijin atat pentru mama sa, cat si pentru fratele ei mai mic.
 Aparent, ea este puternica si plina de viata, dar, in sinea ei, simte cum isi pierde speranta pe zi ce trece. 
Aparitia unui tanar schimba totul. Mutandu-se in celalalt capat al tarii, Layken face cunostinta cu vecinul ei, de douazeci si unu de ani, care are o pasiune uimitoare pentru poezia slam. 
In doar cateva zile, intre ei se infiripa sentimente puternice si, in sufletul lui Layken, speranta prinde un nou contur. 
Dar, dupa o prima intalnire plina de trairi intense, soarta ii loveste in plin, cand o dezvaluire socanta pune capat noii lor relatii.
 Interactiunile zilnice devin insuportabile, in timp ce ei se straduiesc sa gaseasca un echilibru intre sentimentele ce ii unesc si secretele ce ii despart.


10) "Declaratia" de Gemma Malley
Anna isi tine un jurnal secret intr-un caiet roz. Il ascunde in fiecare seara pentru ca nu vrea sa fie prinsa ca incalca regulile. Viata la Grange Hall este guvernata de reguli, reguli care trebuie sa fie invatate, pentru a compensa pentru incalcarea celei mai importante dintre toate.
Anna stie ca ar trebuie sa fie recunoscatoare pentru locul ei de la Grange Hall, pentru ca parintii ei au fost iresponsabili cand au conceput-o. Au incalcat regula care interzice procrearea si acum Anna trebuie sa rasplateasca societatea pentru gestul lor egoist. Ea trebuie sa invete sa devina folositoare. Intr-o zi insa apare Peter, care ii spune Annei lucruri socante, despre parintii ei, despre Declaratie,
despre viata de dincolo de zidurile de la Grange Hall. Curand, Anna incepe sa se indoiasca de tot ce invatase pana atunci.
Un roman intens si palpitant despre viata Annei si a lui Peter si lupta lor de a scapa de trecut si de a-si croi un viitor mai bun.

3 comentarios:

  1. Din pacate doar "Regii timpului" am citit-o.

    ResponderEliminar
  2. O listă lungă, cu cărți frumoase! Am auzit doar de ,,Regii timpului" pe care vreau s-o citesc, dar am aflat de multe arte cărți minunate. Mă atrage mult ,,Poveştile unei inimi". :)
    Frumos articol! Mulțumim! Pupici!

    ResponderEliminar
  3. eu va multumesc voua ca treceti si pe la mine......eu marea parte, de moment le citesc in pdf......sper intr-o zi sa fie si-n fizic.....o seara minunata va doresc!!!!

    ResponderEliminar